Scheidsrechter

Heek, D.

Accommodatie

Onbekend

RENSWOUDE - Door een laat doelpunt van AH '78 is Renswoude alsnog in de problemen gekomen. De nummer acht van de ranglijst kan volgende week bij een nederlaag tegen Argon eventueel naar de elfde plaats tuimelen, de positie die veroordeelt tot het spelen van nacompetitie. ,,We zitten volkomen onnodig dik in de shit", geeft coach Henry Kalk volmondig toe.

Het doelpunt van Constantijn de Jong viel in de blessuretijd van de tweede helft. Na een weggewerkte vrije trap kreeg een Huizenaar alle ruimte om de bal opnieuw voor te geven. ,,Dat was het meest ergerlijke moment van de wedstrijd. Ik miste het heilige vuur om die voorzet koste wat kost te voorkomen", baalt Kalk, die weet dat zijn ploeg nog een herkansing krijgt. ,,Het wordt bij Argon loodzwaar, maar we hebben het in elk geval nog in eigen hand."

Dat de Kraaien het zo ver laten komen, was helemaal niet nodig. Op De Hokhorst werd volgens Kalk 'heel aardig voetbal' op de mat gelegd. Het leidde al na dertig seconden tot een bal op de paal van Robbert Vlaanderen, terwijl Dennis van Dijk tot tweemaal toe ook de 1-0 op zijn schoen had. ,,En ook na de pauze hadden we het verschil kunnen maken", zag Kalk. Daar stelde AH '78 twee kansen tegenover. Voor rust werd de lat geraakt, in de blessuretijd de 0-1, waardoor Renswoude minstens een week in de rats zit.

Bron: Scherpenzeelse krant