Spelregelbewijs - v.v. Renswoude

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Spelregelbewijs

Elk jaar moet een grote groep junioren het spelregelbewijs gaat halen. Dit seizoen moeten voetballers welke uitkomen in een O17 team het spelregelbewijs halen. Om spelers, welke het spelregelbewijs moeten halen, hierover te informeren hebben zij een e-mail of brief gehad met daarin hun activatiecode. 

Ondersteuning vanuit de club

De vereniging is er samen met de spelers/speelsters verantwoordelijk voor dat het spelregelbewijs gehaald wordt. Om leden te stimuleren en motiveren hiermee aan de slag te gaan kun je bijvoorbeeld een bijeenkomst organiseren om de junioren te informeren en gezamenlijk een of meerdere van de oefenlevels te doorlopen. Ook is het aan te raden trainers, coaches en leiders te informeren en een actieve houding te geven richting de jeugdleden. In Sportlink kunnen clubs zien wie van hun leden het bewijs heeft gehaald.

Over het spelregelbewijs

Sinds het seizoen 2014/’15 moeten junioren hun spelregelbewijs halen. Het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter. Dit zorgt weer voor een sportiever spel. Het spelregelbewijs kan gehaald worden via Voetbalmasterz. Een website die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beide aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

Heb je vragen over het spelregelbewijs? Kijk dan snel op de website van Voetbalmasterz of stuur een e-mail naar de KNVB.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!