Scheidsrechter

Middelman, R.

Accommodatie

Onbekend

RENSWOUDE - Op bezoek bij Blauw Geel'55 heeft Renswoude nagelaten om de koppositie in de 2e klasse G op te eisen. ,,Zo'n kans krijgen we misschien nooit meer", stelt Kalk, die met zijn team in de resterende 26 minuten vol inzette op de uitzege. Dankzij een fraaie vrije trap van Dick Hoefakker hielden de Edenaren de punten echter in eigen huis (1-0).

Kalk baalt van de manier waarop de beslissende vrije trap tot stand kwam. ,,Een volstrekt onnodige overtreding, terwijl we de ploeg daarvoor nog zo gewaarschuwd hadden. We worden op voetbalslimheid afgetroefd." Op de trap van Hoefakker moest keeper Jacco van Ginkel het antwoord schuldig blijven: 1-0 met nog acht minuten op de klok.

Renswoude kreeg direct na die treffer de kans om tenminste een gelijkspel te redden, waarmee de Kraaien zich gedeeld koploper zouden mogen noemen. Na lossen van de Edese keeper kreeg Robert van Hoeflaken een geweldige kans, maar zijn schot voor open doel zeilde over. Verder dan dat kwamen de roodwitten niet. ,,Blauw Geel'55 speelde de wedstrijd heel slim uit. De ervaring die zij hebben opgedaan in de eerste klasse, komt er op zulke momenten duidelijk uit", geeft Kalk de credits aan de gastheren.

De foto is gemaakt tijdens de eerste ontmoeting, die op de derde speeldag na 74 minuten wegens onweer gestaakt werd.

Bron: Scherpenzeelse krant