Scheidsrechter

Assink, F.

Accommodatie

Onbekend

RENSWOUDE - Op eigen veld heeft Renswoude de kans op de vierde seizoenszege laten liggen. De formatie van Henry Kalk was voetballend de bovenliggende partij, maar had te veel mogelijkheden nodig om tot scoren te komen. Een effectief VIOS Vaassen vatte vervolgens in het laatste kwartier de koe bij de horens en nam simpel afstand: 1-4.

Ogenschijnlijk makkelijk voetbalde Renswoude in de eerste twintig minuten. Met een paar flitsende aanvallen werd het doel van VIOS-keeper Bahatin Selcuk onder vuur genomen door Rick de Koning, Robbert Vlaanderen en Ronnie van Essen. Tevens schoot Henk van Essen uit de draai maar net over. De gemiste mogelijkheden werden pijnlijker toen Erik Koldenhof na zo'n 40 minuten uit de eerste beste kans wel succes had. Hij strafte balverlies van De Koning met een laag schot genadeloos af: 0-1.

Dat betekende dat de Kraaien na de pauze vol aan de bak moesten. Na veel ijver werd een kwartier voor tijd de terechte gelijkmaker afgedwongen. Jeroen van Strijp verzorgde de assist, aanvoerder Dennis van Dijk kopte raak.

De 1-1 leidde een leuke fase in, waarin de neutrale toeschouwer zag dat de wedstrijd alle kanten opkon. Renswoude leek op weg naar de 2-1, toen Robbert Vlaanderen op links doorbrak. In plaats voor eigen succes te kiezen, passte hij echter te onnauwkeurig naar De Koning, waardoor de kans in rook opging. Dat brak Renswoude vervolgens op. In de 84e en 86e minuut scoorden Dennis de Jong en Jan Meijerink, die allebei wel spaarzaam omgingen met de geboden kansen. In blessuretijd schoot Daan Eggink vanaf elf meter ook nog de 1-4 raak, maar dat was slechts voor de statistieken.

Volgens Dennis van Dijk tellen geen excuses, zeker niet na de derde onnodige nederlaag op rij. ,,Ons veldspel was in orde, maar we werden op het einde te kijk gezet. We hebben het weer uit handen gegeven", baalt hij na de derde nederlaag op rij.

Bron: Scherpenzeelse krant
Foto's: Guido de Boer