Scheidsrechter

Meijer, G.J.

Accommodatie

Onbekend

Met de tweede zege op rij heeft Renswoude weer aansluiting gevonden in de middenmoot van de 2e klasse G. ,,Dat zit een stuk beter onder de kerstboom", weet coach Henry Kalk, die zaterdag alle reden had tot lachen. Tegenstander Lelystad'57 zette de Kraaien in het tweede bedrijf met de rug tegen de muur, maar haalde de trekker niet over. Daardoor gingen de punten mee terug naar het kasteeldorp: 0-2.

Voor rust genoot Lelystad'57 veel balbezit, maar was Renswoude volgens Kalk gevaarlijker. ,,We kregen drie goede kansen, terwijl zij maar één keer echt gevaarlijk waren. Daardoor vond ik de 0-1 voorsprong in de pauze niet eens onverdiend." De goal kwam voort uit een vrije trap van Dennis van Dijk. De geheel vrijstaande Mark Jansen kopte raak.

Na de pauze was het lange tijd eenrichtingsverkeer naar het doel van Jacco van Ginkel. ,,Lelystad domineerde en kreeg veel kansen, maar wist niet te scoren. Dat kwam soms door onkunde van hun kant, maar was ook te danken aan de klasse van Jacco", aldus Kalk, die zag dat zijn ploeg met kunst en vliegwerk overeind bleef. Die standvastigheid werd vijf minuten voor tijd door Henk van Essen beloond. Hij strafte een persoonlijke fout van een tegenstander af met de 0-2.

Bron: Scherpenzeelse krant
Foto's: Brenda Dekker